Έχετε -10% έκπτωση στα νέα μας προϊόντα με τον κωδικό NEW10
Blog

Φάκελος Κυτταρίτιδα!

Φάκελος Κυτταρίτιδα!
Σοφία Λάκκα August 07, 2022

Βρισκόμαστε ήδη στη μέση του καλοκαιριού και τις περισσότερες από εμάς μας απασχολεί η εικόνα του σώματος μας και βλέπουμε την κυτταρίτιδα σαν μεγάλο εχθρό. Παρακάτω θα δούμε τί είναι η κυτταρίτιδα, τί μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την εμφάνιση της και πως θα καταφέρουμε να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο το σώμα μας! 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι η συλλογή λίπους στον συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα μας. Εμφανίζεται συχνά στους μηρούς, το στομάχι και τους γλουτούς. Η κυτταρίτιδα είναι μια αισθητική πάθηση και κάνει το δέρμα να έχει όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα μπορεί να φαίνεται ενοχλητική, αλλά δεν είναι επώδυνη.

Ποιους επηρεάζει;

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, οι γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες.

Πόσο συχνό είναι αυτό το πρόβλημα;

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ συχνή. Μεταξύ 80% και 90% όλων των γυναικών που έχουν περάσει την εφηβεία έχουν κυτταρίτιδα ενώ λιγότερο από το 10% των ανδρών έχουν κυτταρίτιδα.
Τα γονίδια, το φύλο, η ηλικία, το ποσοστό λίπους στο σώμα μας καθορίζουν πόση κυτταρίτιδα έχουμε και πόσο ορατή είναι. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και μπορεί να κάνει πιο εμφανή την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η αύξηση βάρους μπορεί επίσης να κάνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας πιο εμφανή. Αν και το βάρος δεν είναι το βασικότερο κριτήριο για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Πώς επηρεάζει η κυτταρίτιδα το σώμα μου;

Η κυτταρίτιδα δεν επηρεάζει τη συνολική σωματική υγεία. Είναι ένα αισθητικό πρόβλημα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η κυτταρίτιδα μοιάζει με σβώλους ή βαθουλώματα στο δέρμα. Μπορεί να είναι ορατό ανά πάσα στιγμή ή μόνο όταν τσιμπάμε το δέρμα μας. Η κυτταρίτιδα επηρεάζει το στομάχι, τους μηρούς και τους γλουτούς.
Η κυτταρίτιδα έχει τέσσερις βαθμούς:
Βαθμός 0: Δεν υπάρχει κυτταρίτιδα στο δέρμα.
Βαθμός 1: Το δέρμα είναι λείο όταν σηκωνόμαστε, αλλά εμφανίζεται σαν ήπιο λακκάκι όταν καθόμαστε.
Βαθμός 2: Το δέρμα έχει μέτρια λακκάκια όταν είμαστε όρθιοι ή όταν καθόμαστε.
Βαθμός 3: Το δέρμα έχει σοβαρά λακκάκια όταν σηκωνόμαστε ή όταν καθόμαστε.

Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα;

Άνθρωποι όλων των σωματοτύπων έχουν κυτταρίτιδα. Συνήθως δεν μπορείτε να τη ξεφορτωθείτε εντελώς, αλλά υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την εμφάνισή της.

Τι διώχνει την κυτταρίτιδα;

Ένας συνδυασμός άσκησης, διατροφής, σωστής ενυδάτωσης και θεραπειών μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Η τακτική άσκηση αυξάνει τη μυϊκή σας μάζα, η οποία μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας, γεγονός που επιταχύνει την απώλεια λίπους. Το τρέξιμο, η ποδηλασία και η προπόνηση με αντιστάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας :

 

Πώς επηρεάζει η διατροφή την εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Οι κακές διατροφικές συνήθειες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κυτταρίτιδας. Μια δίαιτα με πολλές θερμίδες που περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, λίπη, συντηρητικά και αλάτι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη περισσότερης κυτταρίτιδας. Επιπλέον, η σωστή ενυδάτωση μπορεί να κάνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας λιγότερο αισθητή.

Μπορούν κάποια παραδοσιακά φάρμακα ή θεραπείες να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Το Ginkgo biloba είναι ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται συχνά στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Μελέτες δείχνουν ότι το ginkgo biloba μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ροής του αίματος σε πολλά μέρη του σώματος. Η αύξηση της ροής του αίματος στο στομάχι, τα πόδια και τους γλουτούς μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού προέρχεται από το άλεσμα των σπόρων σταφυλιού. Η παραδοσιακή ευρωπαϊκή ιατρική έχει χρησιμοποιήσει εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως το ginkgo biloba, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος σε πολλά μέρη του σώματος, γεγονός που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Το cupping είναι μια μορφή παραδοσιακής κινεζικής και μεσανατολικής ιατρικής. Πραγματοποιείται με την τοποθέτηση κυπέλλων σε μέρη του σώματός και η δύναμη αναρρόφησης τραβά το δέρμα σας προς τα πάνω. Μικρές μελέτες δείχνουν ότι το cupping μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο σώμα σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη αρκετή έρευνα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Το στεγνό βούρτσισμα (dry brushing) περιλαμβάνει τη χρήση μιας στεγνής βούρτσας με σκληρές τρίχες για μασάζ στο δέρμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το στεγνό βούρτσισμα μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ωστόσο βοηθά στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και λαμπερό.

Στο www.beautyblossom.gr μπορείς να βρεις scrub για σούπερ απολέπιση και τόνωση στο δέρμα σου!

Ανακάλυψε τα εδώ:

Skin Super Good, Φυσικό Απολεπιστικό Σώματος «C+ Citrus»

Planeta Organica Απολεπιστικό Σώματος με Βιολογικό Έλαιο Baobab για Απαλό και Σφριγηλό Δέρμα

Elucx Scrub Σώματος για Αποτοξίνωση

Φιλική συμβουλή: To πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε ότι το σώμα μας είναι μοναδικό, να αποδεχτούμε τις ατέλειες του και να το αγαπήσουμε γιατί αυτό είναι που μας στηρίζει, που μας δίνει δύναμη και προστασία. Αυτό δεν έχει σχέση με το μέγεθος, το σχήμα ή την εξωτερική του εμφάνιση. Εάν το αγαπάμε και του φερόμαστε με στοργή θα καθρεφτίζεται σε αυτό υγεία, ζωντάνια και δύναμη!

Kοινοποίηση:
  • Αφήστε τα σχόλιά σας

    * Απαιτούμενα πεδία

    Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους!


    Πίσω στην αρχή