Έχετε -10% έκπτωση στα νέα μας προϊόντα με τον κωδικό NEW10
Blog

Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το μασάζ προσώπου με Gua Sha

jade gua sha roller massage
Σοφία Λάκκα January 10, 2022

Αυτό το εργαλείο ομορφιάς και γλυπτικής προσώπου έχει αγαπηθεί από τις Beauty gurus σε όλο τον κόσμο και έχει ένα εντυπωσιακό παρελθόν! 

Τι είναι το μασάζ προσώπου με  Gua Sha;

Πρόκειται για ένα μασάζ στο πρόσωπο με τη χρήση επίπεδου νεφρίτη ή ροζ χαλαζία με ανοδικές κινήσεις, που βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και προωθεί τη λεμφική αποστράγγιση. Και αν αναρωτιέσαι ποια είναι η σημασία της λέξης… Στην κινεζική γλώσσα «gua» σημαίνει «αποξέω» και η λέξη «sha» δηλώνει τη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο, ασθένεια ή φλεγμονή.

H ιστορία του Gua Sha;

Τα ιστορικά στοιχεία για το Gua Sha χρονολογούνται από την Παλαιολιθική εποχή, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι πέτρινα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν από κυνηγούς-συλλέκτες για την ανακούφιση οποιουδήποτε πόνου. Το μασάζ με Gua Sha άρχισε να παίρνει τη σημερινή του μορφή μέσα από την παραδοσιακή ιατρική της Ανατολικής Ασίας, όταν Κινέζοι γιατροί χρησιμοποίησαν τη μέθοδο αυτή ως φυσική θεραπεία που περιλάμβανε τη χρήση μιας «σπάτουλας», φτιαγμένη από κέρατο βουβαλιού, για μασάζ στο δέρμα με σκοπό να μειωθούν οι παρενέργειες και τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών, όπως ο πόνος και η φλεγμονή.
Το Gua Sha ξεκίνησε λοιπόν ως θεραπεία για ολόκληρο το σώμα αν και οι τεχνικές προσώπου έχουν γίνει περισσότερο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Gua Sha;

Το μασάζ με Gua Sha στο πρόσωπο έχει χαρακτηριστεί ως "botox της Ανατολής", λόγω των αποδεδειγμένων αντιγηραντικών του ιδιοτήτων, καθώς βοηθά στην λείανση των ήδη υπαρχόντων ρυτιδων αλλά και στην πρόληψη εμφάνισης νεών. Συμβάλλει στη λεμφική αποστράγγιση και την αποσυμφόρηση του προσώπου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες του προσώπου δεν κινούνται τόσο όσο οι υπόλοιποι μυς του σώματος. Οι κινήσεις, λοιπόν, με το Gua Sha ενισχύουν την κίνηση της λέμφου και οδηγούν σε μια πιο φρέσκια και καθαρή επιδερμίδα. Το μασάζ αυτό συμβάλλει στην αποτοξίνωση του δέρμα τος και στην ενεργοποίηση της μικρο-κυκλοφορίας του αίματος, προάγοντας έτσι την καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας. Eπιπλέον, χαρίζει άμεσα ανορθωτικό αποτέλεσμα, αυξάνει την πυκνότητα και επαναφέρει το οβάλ σχήμα του προσώπου, χάρη στην ενδυνάμωση των μυών και συμβάλει στην επαναφορά της ελαστικότητας, μέσω της αύξησης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.
Το μασάζ με Gua Sha αποσυμφορεί και ανακουφίζει τα σημεία της έντασης από το πρόσωπο και τη γνάθο και αποτελεί μια ανάσα ηρεμίας, χαλάρωσης και αυτοφροντίδας. 

Η σωστή τεχνική

1. Εφαρμόστε στο πρόσωπο το serum ή το έλαιό σας.

2. Όσο ακόμη είναι νωπή η επιδερμίδα, ξεκίνα.

3. Άσκησε πίεση με τo Gua Sha στα σημεία, που θες να βοηθήσεις περισσότερο.

4. Ακολούθησε τις γραμμές του προσώπου και κάνε ανοδικές κινήσεις.

5. Η ερυθρότητα, που μπορεί να προκύψει, οφείλεται στην έκλυση και την απελευθέρωση της πίεσης και της έντασης.

   Kοινοποίηση:
  • Αφήστε τα σχόλιά σας

   * Απαιτούμενα πεδία

   Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους!


   Πίσω στην αρχή