Έχετε -10% έκπτωση στα νέα μας προϊόντα με τον κωδικό NEW10
Blog

5 τρόποι για να γιορτάσουμε πιο οικολογικά τα Χριστούγεννα!

5 τρόποι για να γιορτάσουμε πιο οικολογικά τα Χριστούγεννα!
Σοφία Λάκκα December 20, 2021

Αυτόν τον χρόνο ας γιορτάσουμε τα πιο οικολογικά και βιώσιμα Χριστούγεννα επιλέγοντας εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης και οικολογικά δώρα για τους αγαπημένους μας.
Είναι πλέον γνωστό το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά μειώνοντας το οικολογικό αντίκτυπό μας ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου η πιθανότητα υπερκατανάλωσης και σπατάλης είναι αυξημένη.
Ας δούμε Λοιπόν πώς μπορούμε να γιορτάσουμε πιο οικολογικά τα Χριστούγεννα δείχνοντας παράλληλα στο περιβάλλον την αγάπη που του αξίζει.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο: τεχνητό ή φυσικό;
Η επιλογή του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι το πρώτο βήμα για πιο οικολογικά Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερο να επιλέξεις φυσικό έλατο παρά τεχνητό δέντρο καθώς αυτό προκαλεί τις μισές περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσον αφορά την κατανάλωση φυσικών πόρων
Επιπλέον μπορείς μετά το τέλος των γιορτών να το μεταφυτέψεις!


Οικολογικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Μικρές αλλαγές στα χριστουγεννιάτικα είδη πάρτυ μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθειά σου για πράσινα Χριστούγεννα.
Μην επιλέξεις χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά κανονικές υφασμάτινες πετσέτες οι οποίες μπορούν να πλυθούν . Επίσης προσπάθησε να αποφύγεις τα πλαστικά πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια, αντικαθιστώντας τα με γυάλινα ή οικολογικά. Για πιο οικολογικά Χριστούγεννα είναι σημαντικό να υπολογίσεις σωστά τις ποσότητες φαγητού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποφεύγοντας τις υπερβολές και την σπατάλη.
Αναφορικά με το φαγητό που μπορεί να περισσέψει μπορείς να το προσφέρεις σε κάποιον άστεγο η στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σου. Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα περισσέψουν μπορείς να τα δωρίσεις σε κάποιο φιλανθρωπικό σύλλογο για να μοιράζεις λίγη χαρά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Φέτος μπορείς να φτιάξεις μόνος σου τα χριστουγεννιάτικα στολίδια χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Χριστουγεννιάτικες κορδέλες, χάντρες, κουμπιά, υφάσματα, ξυλάκια κανέλας, κουκουνάρια και άλλα φυσικά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν μία πολύ όμορφη εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Αν πάλι διαλέξεις να αγοράσεις χριστουγεννιάτικα στολίδια προτίμησε να είναι φτιαγμένα από πιο οικολογικά υλικά όπως ξύλο και γυαλί και όχι πλαστικό.

Χριστουγεννιάτικα δώρα
Όλοι χαιρόμαστε να ανταλλάξουμε δώρα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος αντί να ξεχυθείς στα εμπορικά μπορείς να επιλέξεις μικρές επιχειρήσεις για τα χριστουγεννιάτικα δώρα ή ακόμα και να τα φτιάξεις μόνος σου χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Σίγουρα οι δικοί σου άνθρωποι θα εκτιμήσουν την κίνησή σου καθώς το δώρο σου θα έχει περισσότερο συναισθηματική αξία

Χριστουγεννιάτικα κεριά
Τα κεριά που καίμε με κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα είναι βλαβερά τόσο για το περιβάλλον όσο και για εμάς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα κεριά περιέχουν φοινικέλαιο και παραφίνη. Προτίμησε λοιπόν κεριά φτιαγμένα από κερί μέλισσας ή σόγια τα οποία είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς είναι βιοδιασπώμενα και παράγουν έως και 90% λιγότερη αιθάλη από τα κεριά παραφίνης μειώνοντας έτσι την ποσότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Φέτος τα Χριστούγεννα μπορούμε να δείξουμε λίγη περισσότερη αγάπη στο περιβάλλον και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη ζημιά που έχουμε προκαλέσει. Ας σκεφτούμε πως αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να τον προστατέψουμε και να ζούμε ισορροπημένα μέσα σε αυτόν!

Καλά Χριστούγεννα Beauty Blossom Family!

 

Kοινοποίηση:
  • Αφήστε τα σχόλιά σας

    * Απαιτούμενα πεδία

    Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους!


    Πίσω στην αρχή