Έχετε -50% έκπτωση σε επιλεγμένες εταιρείες. Η έκπτωση προστίθεται αυτόματα στο καλάθι σας.
Blog

H ZeroWayOfLife, κατά κόσμον Κωνσταντίνα μας συστήνει την Slow Living φιλοσοφία της!

H ZeroWayOfLife, κατά κόσμον Κωνσταντίνα μας συστήνει την Slow Living φιλοσοφία της!
Σωτηρία Μιχαλοπούλου October 28, 2021

Σήμερα στο blog γνωρίζουμε την Κωνσταντίνα μια Zero Wayster, η οποία μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις τις σχετικά με το Zero Waste Lifestyle!
 
Πώς ξεκίνησες το zero waste ταξίδι σου;

Τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησα να αναζητώ οικολογικές εναλλακτικές για να μην επιβαρύνω το περιβάλλον (όσο είναι εφικτό) με τις καθημερινές μου συνήθειες. Άρχισα με ένα θερμός και σιγά σιγά αντικαθιστούσα και άλλα αντικείμενα όταν αυτά που είχα ήδη έπαυαν να είναι χρηστικά. Το σημαντικό είναι να μην πέφτουμε στην παγίδα του να αγοράζουμε «οικολογικά» αντικείμενα που δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη.

 

Πώς άλλαξε τη ζωή σου η zero waste φιλοσοφία;

Νιώθω μια πληρότητα σαν άνθρωπος από τότε που έγινα vegan, καθώς καταναλώνω πιο ηθικά από ότι παλιότερα και δείχνω έμπρακτα την αγάπη μου για την φύση και τους συγκατοίκους του ανθρώπινου είδους σε αυτή. Κάθε μέρα μαθαίνω νέα πράγματα και προσπαθώ να γίνομαι όσο καλύτερη μπορώ.

 

Ποιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να μειώσουν την χρήση πλαστικού και απορριμμάτων;

Η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων αντικειμένων όπως θερμός, τάπερ και μεταλλικά καλαμάκια βοηθούν αρκετά στη μείωση της χρήσης πλαστικού. Επιπλέον, βοηθάει το να αποφεύγουμε αντικείμενα μίας χρήσης ή από μη ανακυκλώσιμα υλικά (π.χ. σαμπουάν) και φυσικά να μάθουμε τους κανόνες της σωστής ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πρώτα ό,τι έχουμε ήδη και στη συνέχεια να αγοράζουμε από δεύτερο χέρι όσο γίνεται από ηθικές και οικολογικές εταιρίες.

 

Σε πολλούς μπορεί το zero waste lifestyle να φανεί δύσκολο και πολύπλοκο τι θα συμβούλευες κάποιον που θα ήθελε να ξεκινήσει το zero waste ταξίδι του;

Θα τον συμβούλευα να σκεφτεί πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιεί αρκετά συχνά και πόσα από αυτά είναι γεμάτα πλαστικό. Να διαλέξει εναλλακτικές αρχικά μόνο για αυτά π.χ. παγούρι για καφέ ή θερμός για ρόφημα, να σκεφτεί τους λόγους που θέλει να αλλάξει τη ζωή του και να έχει πάντα στο μυαλό του ότι όλοι κάνουμε λάθη στην αρχή (και κατά την διάρκεια) και είναι απολύτως φυσιολογικό. Υπάρχουν πολλά ελληνικά οικολογικά προφίλ που μπορούν να συμβουλευτούν για tips, να διαβάσουν κριτικές για προϊόντα αλλά και για έμπνευση για το πώς να ακολουθήσουν έναν πιο λιτό και οικολογικό τρόπο ζωής και έτσι η δουλειά γίνεται πιο εύκολη!
 


Τέλος, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας το πιο κρυφό μυστικό ομορφιάς σου;

Γενικά δεν έχω «μυστικά» ομορφιάς, προσπαθώ να κρατάω μια καλή ρουτίνα περιποίησης, να τρέφομαι και να κοιμάμαι σωστά και να μην αγχώνομαι πολύ για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Αλλά πιστεύω πως δεν υπάρχει περίοδος που να νιώθεις και να φαίνεσαι πιο «όμορφος» από όταν είσαι χαρούμενος!

Μπορείς να βρείς την Κωνσταντίνα στο Instagram ως @zerowasteoflifecom όπου μοιράζεται τις σκέψεις της για το περιβάλλον αλλά και τρόπους για να είμαστε πιο φιλικοί μαζί του.

Kοινοποίηση:
  • Αφήστε τα σχόλιά σας

    * Απαιτούμενα πεδία

    Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους!


    Πίσω στην αρχή